Reivindicació a l'Estació del Nord de València per a demanar la tornada del tren Granada-Barcelona

Fa quasi 40 mesos que aquest transport nocturn no dona servei a la ciutadania.

Europa Press
Europa Press

La plataforma per la recuperació del tren hotel Alhambra Granada-Barcelona, que passava per València, ha reivindicat que es recupere el servei ferroviari. La plataforma defensa que el tren "vertebrava una part de l'Estat espanyol que no està connectada de cap altra forma", i ha denunciat que la supressió d'aquest tren respon a "una estratègia de Renfe i Adif per a potenciar els trens d'alta velocitat".

Així ho han expressat en la concentració que ha tingut lloc davant de l'Estació del Nord de València aquest dilluns 22 d’octubre, en què les persones aplegades han cridat "ni desmantellament ni privatització", "per un ferrocarril públic i social" i "menys AVE i més regionals".

El coordinador de la plataforma en defensa del ferrocarril de la CGT i membre de la plataforma per la recuperació del tren hotel Granada-Barcelona, Juan Ramón Ferrandis, ha exigit que torne aquest tren que cobria "una falta de servei". A més, ha assegurat que arribava a un 80% d'ocupació mentre estava actiu. "Els últims anys, el 60% de la plantilla s'ha reposat, però encara tenim un dèficit d'un 40%, cosa que suposa una pèrdua de qualitat del servei i de trens. A més, el 2017 es van suprimir 2.000 trens de rodalia, i el 2018 pot ser la mateixa xifra", ha explicat.

Ferrandis ha recordat que "es va suprimir per les obres del corredor mediterrani i de l'AVE a Granada" i, desrprés, "les obres van acabar, però no s'ha recuperat aquest servei". Un fet que atribueix a "una estratègia de Renfe i Adif de potenciar els trens d'alta velocitat en detriment del ferrocarril convencional i, sobretot, dels trens nocturns".

Així, ha destacat que són 19 plataformes en tot el país les que defensen la recuperació d'aquest servei nocturn i ha indicat que han arribat amb aquesta reivindicació al Congrés i a les Corts, a més d'haver presentat mocions en diferents ajuntaments. Ferrandis també ha assenyalat que hi ha una negociació oberta amb el Ministeri de Foment.

També et pot interessar

stats