Els reis lliuren els Premis Princesa d’Astúries

Martin Scorsese, Alma Guillermoprieto, Amref Health Africa i Fred Vargas, entre el guardonats.

Els reis Felipe i Letícia, a l'arribada al XXVII Concert Premis Princesa d'Astúries, a l'Auditori Príncep Felipe d'Oviedo
Els reis Felipe i Letícia, a l'arribada al XXVII Concert Premis Princesa d'Astúries, a l'Auditori Príncep Felipe d'Oviedo / J.J. Guillén (Efe)

Aquest divendres es lliuren els guardons de la 38a edició dels Premis Princesa d'Astúries al Teatre Campoamor d’Oviedo. A més dels reis Felip i Letícia, també hi assistirà la reina emèrita Sofia.

Cinc ministres, entre ells la vicepresidenta del Govern d’Espanya, Carmen Calvo, hi acompanyaran els reis. Així mateix, hi aniran la presidenta del Congrés, Ana Pastor; el del Senat, Pío García-Escudero, i el del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes. Entre els dirigents polítics, hi assistiran Casado i Rivera.

Persones guardonades

La Fundació Princesa d'Astúries premia Martin Scorsese, en Arts; Alma Guillermoprieto, en Comunicació i Humanitats; Amref Health Africa, en Cooperació Internacional; Reinhold Messner i Krzysztof Wielicki, en Esports; Fred Vargas, en Lletres; Michael J. Sandel, per Ciències Socials; Svante Pääbo, en Investigació Científica i Tècnica, i Sylvia A. Earle, en Concòrdia.

La Fundació convoca els Premis des de 1981 per a contribuir a la promoció de valors científics, culturals i humanístics.

Dos estudiants planten el rei

D’altra banda, dos estudiants, Diego Fernández i Juan Martínez, que havien obtingut el Premi Fi de Grau, no acudiran a la recepció del rei d'aquest divendres, prèvia al lliurament dels Princesa d'Astúries

Els estudiants han explicat que plantaran el rei perquè consideren que els recursos destinats als premis s’haurien de destinar a ajudes socials.

També et pot interessar

stats