La reina Letícia assegura que "cada acció compta" per a canviar el sistema alimentari mundial

La monarca ha participat com a ambaixadora en la cerimònia pel Dia Mundial de l'Alimentació organitzada per la FAO.

El Dia Mundial de l'Alimentació té per lema "Les nostres accions són el nostre futur". Efe
El Dia Mundial de l'Alimentació té per lema "Les nostres accions són el nostre futur". Efe

La reina Letícia ha assegurat aquest dimarts, 16 d’octubre, que "tota acció compta" per a canviar el sistema mundial alimentari. Letícia ha afirmat: "és una tasca titànica que competeix a tots i a totes i abasta tots els nivells i àmbits de la comunitat humana que formem".

La reina ha participat com a ambaixadora especial per a la nutrició en la cerimònia pel Dia Mundial de l'Alimentació de l'Organització de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO). A l’acte també ha assistit el ministre d'Agricultura, Luis Planas.

"Cada acció compta. Cada intervenció és important. Cada professor que ensenya als seus alumnes a respectar l'entorn. Cada mare que fa l'esforç d'aconseguir aliments nutritius i frescos per a la seua família", ha subratllat la monarca.

Enguany, el Dia Mundial de l'Alimentació té per lema "Les nostres accions són el nostre futur", amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de revertir la tendència d'augment de la fam dels últims tres anys i aconseguir eradicar-la el 2030.

L'ONU calcula que l'any passat 821 milions de persones van passar fam, la qual cosa se suma a un tipus de malnutrició amb sobrepés que pateixen 1.300 milions, l'obesitat que pateixen 672 milions i les mancances nutricionals que afecten 1.500 milions, xifres que la reina ha qualificat d’"aterridores".

Per a solucionar-ho, la reina ha reclamat un major compromís del sector privat, educació integral per a la salut a les escoles i més coneixements entre els consumidors sobre el que mengen.

"No és qüestió ja de països desenvolupats o en desenvolupament. Ha de ser un compromís de tots", ha emfatitzat sobre com cal actuar respecte dels sistemes alimentaris.

També et pot interessar

stats