La reina emèrita anuncia la donació de 14.000 euros per a millorar les instal·lacions del Banc d'Aliments de Castelló

La institució, que ajuda anualment 18.000 persones, compleix enguany 25 anys

La reina Sofía, aquest dilluns a Castelló
La reina Sofía, aquest dilluns a Castelló / À Punt NTC

La reina Sofia ha visitat aquest dilluns el Banc d’Aliments de Castelló (Plana Alta), amb motiu del seu 25 aniversari. La reina emèrita ha agraït personalment la faena feta en aquest Banc d'Aliments que a ajuda anualment 18.000 persones.

Durant la visita, la reina ha anunciat la donació de 14.000 euros per a la construcció d'una cambra frigorífica per a conservar aliments frescos. La reina ha lliurat un distintiu a Eusebio Rubio, voluntari de 72 anys, a qui se li han reconegut així els 22 anys de servei en la distribució d'aliments a persones necessitades, el més veterà de Castelló. Rubio ha explicat que l'homenatge ha sigut una sorpresa i s'ha mostrat molt emocionat. També ha destacat el fet que el treball dels voluntaris els converteix en "una gran família" i ha mostrat el seu compromís a continuar treballant desinteressadament.

A l'arribada a Castelló, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, i la portaveu del PP a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrascoha han rebut la reina Sofia .

Aquesta visita s'inscriu, a iniciativa de la reina Sofia, en el marc de col·laboració que la seua fundació manté des de l'any 2012 amb els bancs d'aliments de tot Espanya, amb la finalitat de saber les seues necessitats i possibles vies d'ajuda.

A través d'aquesta col·laboració la Fundació Reina Sofia ha proporcionat al conjunt dels bancs d'aliments més d'un milió de litres de suc i llet, i milers de quilos d'aliments infantils (llet en pols, farinetes, purés), i s'han millorat instal·lacions, vehicles i equipament, especialment els equips de fred necessaris per a la conservació i distribució d'aliments frescos peribles.

No és la primera vegada que la reina emèrita visita un banc d'aliments a la Comunitat Valenciana. El maig de l'any passat, ja va visitar les instal·lacions que l'organització té a la Pobla de Vallbona, al Camp de Túria. 

També et pot interessar

stats