El rei Joan Carles va utilitzar un coronel com a testaferro dels diners d'un milionari mexicà

El monarca va gastar presumptament els diners del milionari entre 2016 i 2018 amb la complicitat d’un militar de l’Exèrcit de l’Aire.

Els reis emèrits al Congrés, en un acte institucional, en una imatge d'arxiu
Els reis emèrits al Congrés, en un acte institucional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Un tinent coronel de l’Exèrcit de l’Aire, ajudant del rei Joan Carles, va actuar com a testaferro per a transferir els diners que un milionari mexicà va donar al monarca, segons revela ElDiario.es. És un dels detalls que ofereix la investigació que ha obert la Fiscalia Anticorrupció sobre el pressumpte ús del targetes black que van fer el rei Joan Carles i la reina Sofia, que es carregaven suposadament en comptes en què no eren titulars. Els fets que s’investiguen van ocórrer quan el monarca ja havia abdicat i, per tant, podria derivar en la imputació dels reis emèrits.

Segons aquest diari, la Fiscalia Anticorrupció ha conclòs que el milionari mexicà Allen de Jesús Sanginés-Krause va desviar al rei emèrit diners per a les seues despeses personals. El monarca els va gastar en els exercicis fiscals de 2016, 2017 i 2018. Com a intermediari entre el rei i el milionari mexicà actuava el tinent coronel Nicolás Murga Mendoza, qui va ser ajudant de camp del rei Joan Carles fins que va passar a la reserva. Aquest militar, segons relata ElDiario.es, no té cap empresa al seu nom en el registre mercantil.

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit aquesta nova investigació referida a les despeses del rei emèrit i la reina Sofia, ja que tots dos són aforats.

També et pot interessar

stats