El rei Joan Carles I va gastar 8 milions en vols de plaer entre el 2009 i el 2018

Els viatges els pagava a través de la Fundació Zagataka, presidida pel seu cosí Àlvar d'Orleans.

Joan Carles I en una imatge d'arxiu
Joan Carles I en una imatge d'arxiu

Si aquest dilluns es va fer públic que la Fiscalia de Ginebra investiga l’entrada de 6,5 milions el 2008 per mitjà de cinc transferències a un compte de la Fundació Zagatka, la societat amb què presumptament el rei emèrit, Joan Carles I, ocultava el cobrament de comissions i que dirigia el seu cosí, Àlvar d'Orleans, aquest dimarts el diari El Confidencial ha desvelat que el rei emèrit va gastar presumptament uns 8 milions d'euros a través de la Fundació Zagatka, la societat que suposadament va utilitzar per a ocultar el cobrament de comissions il·legals, per tal de pagar una desena de vols a la República Dominicana, les Bahames, les Bermudes, el Canadà, Kuwait i Abu Dhabi fins al maig de 2018.

Segons el diari digital, els viatges els va fer entre el 2009 i el 2018 a diferents punts de l'Amèrica del Nord, el Carib i l'Orient Mitjà. Entre els desplaçaments hi ha dues visites a Santo Domingo, un tour pels emirats del Golf i un vol xàrter de Santiago de Compostel·la a Vancouver (Canadà) amb la tripulació del seu vaixell Bribón per a participar en un campionat del món.

El periòdic detalla pagaments des de Zagatka, empresa dirigida pel cosí del rei, Àlvar d'Orleans, a companyies privades de lloguer de vols, com NetJets UK Ltd., TAG Aviation, VistaJet Aviation Services o Air Partner.

Aquesta informació arriba el mateix dia que s’ha sabut que el PSOE, PP i Vox s’han posat d’acord per a rebutjar la iniciativa presentada per Compromís i Més País que proposava que el Ministeri de Justícia creara un registre patrimonial de la família reial.

Dels prop de 8 milions que van sortir suposadament de Zagatka per a pagar vols privats, més de 6,1 milions van ser per a Air Partner que en les ordres de vol d'aquests viatges només indica el nombre de persones que hi viatgen.

Alguns dels viatges privats amb Air Partner que hauria fet el rei emèrit són a Abu Dhabi en 2016 (171.504 euros anada i tornada), República Dominicana el 2017 (189.000 euros) o Vancouver també en 2017, on van viatjar les 19 persones que conformen la tripulació del seu vaixell Bribón. La factura d'aquest últim viatge va ascendir a 440.000 euros.

A aquests viatges van seguir contractacions de vols al golf Pèrsic, a les Bahames, on va passar la Nit de cap d'any de 2017, a República Dominicana el gener de 2018 i, l'últim del qual hi ha constància a compte de Zagatka , a Estats Units el maig de 2018

També et pot interessar

stats