El rei Joan Carles se sotmet a una operació cardíaca

L'operació ha conclòs i es preveu que s'informe del detalls amb un comunicat mèdic.

VÍDEO | El rei Joan Carles se sotmet a una operació cardíaca

El rei Joan Carles s'ha sotmés aquest dissabte a una intervenció quirúrgica cardíaca, una operació programada després de l'última revisió mèdica periòdica anual a què es va sotmetre. 

L'operació, els detalls de la qual no s'han especificat, ha tingut lloc a la clínica Quirón de Pozuelo de Alarcón (Madrid), la mateixa on se li havia realitzat la revisió fa dos mesos.

Joan Carles I, de 81 anys, va ingressar anit a l'Hospital Quirón de Pozuelo de Alarcón, a Madrid, per a una operació que es realitzarà al llarg del matí.

No es preveu que hi haja informació de quan comença i només quan acabe s'emetrà un comunicat mèdic amb els detalls de la intervenció que es practique a l'anterior cap de l'Estat. Per tant, els detalls d'aquesta operació es coneixeran quan ja s'haja produït, encara que fonts mèdiques apunten a la implantació d'un o diversos bypass.

L'encarregat de dirigir la intervenció és el cap de servei de Cirurgia Cardíaca de l'hospital, Alberto Forteza, qui és alhora cap del servei de Cirurgia Cardiovascular de l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, a Madrid.

Des de primera hora del matí, periodistes i reporters gràfics esperen a les portes de l'hospital, en el qual s'ha pogut veure entrar alguns representants de la Zarzuela, entre ells el secretari general de la Casa del Rei, Domingo Martínez Palomo. En principi, no es preveu que cap membre de la família reial estiga present durant l'operació.

En accedir anit a l'hospital, el rei va saludar als informadors que esperaven a l'entrada i als quals va comentar: "Em veureu a l'eixida". 

Al llarg de la seua vida, Joan Carles I s'ha sotmès a 16 operacions. 

També et pot interessar

stats