El rei Joan Carles evoluciona “favorablement” de l’operació de cor

El monarca, de 81 anys, ha fet ja les primeres passes i està previst que el traslladen a planta en les pròximes hores.

El rei Felip VI i la reina Letícia arriben aquest diumenge a l’Hospital Clínic Quirón de Pozuelo de Alarcón
El rei Felip VI i la reina Letícia arriben aquest diumenge a l’Hospital Clínic Quirón de Pozuelo de Alarcón / David Fernández (Efe)

El rei emèrit Joan Carles I continua ingressat a la Unitat de Vigilància Intensiva (UCI) de l’Hospital Quirón a Madrid, on aquest dissabte se li ha practicat un triple bypass aortocoronari, del qual evoluciona “favorablement” i està previst que passe a planta en les pròximes hores.

Així es recull en el comunicat mèdic llegit per Lucía Alonso, gerent territorial dels hospitals Quirón, centre privat on el rei va ser intervingut. El monarca, de 81 anys, continua el tractament i fins i tot ha fet ja les primeres passes. Felip VI ha afirmat, ahir a l’eixida de l’hospital, que tant la reina Letícia com les seues filles acudiran al centre hospitalari quan puga rebre visites.

Què és un bypass coronari?

La tècnica del bypass coronari s'utilitza en pacients amb obstruccions de les artèries coronàries per a millorar el reg sanguini al miocardi, el teixit muscular del cor. El bypass és la cirurgia cardíaca més comuna i permet crear un nou camí o desviament en una artèria bloquejada perquè la sang arribe al cor.

També et pot interessar

stats