La rehabilitació de Vil·la Il·luminada, a Benicàssim, als jutjats per incomplir la normativa

L’Ajuntament ha denegat la bonificació de l'impost de construcció als propietaris per no conservar-ne el volum.

VÍDEO | La rehabilitació de Vil·la Il·luminada, a Benicàssim, als jutjats per incomplir la normativa

Les vil·les de principis del segle XX, en primera línia de platja, són una de les icones de Benicàssim. En els últims anys, la localitat ha recuperat aquestes històriques mansions situades enfront de la mar, però una de les últimes rehabilitacions ha acabat als jutjats per no protegir, segons l'Ajuntament, la seua estructura original.

És el cas de Vil·la Il·luminada. Pel seu valor patrimonial, s’ha de complir una normativa a l'hora de rehabilitar-la, però el consistori ha denegat la bonificació de l'impost de construcció per no conservar-ne la volumetria.

El regidor d’Urbanisme de Benicàssim, Carlos Díaz, ha explicat a À Punt Notícies que en el cas de Vil·la Il·luminada ha desaparegut ja en un percentatge important aquells elements que havien de rehabilitar-se.

Pel que fa als propietaris, asseguren que tot el procediment va estar acordat amb l'Ajuntament. En canvi, per als experts, l'estat de deteriorament i la baixa qualitat dels materials originals fan complexa una rehabilitació sobre l'estructura inicial.

Les obres s'han représ en modificar el projecte i es reconstruiran de manera idèntica els elements tombats. Així, Vil·la Il·luminada tornarà a brillar al passeig de Benicàssim.

També et pot interessar

stats