La rehabilitació d'una antiga mina a Ademús rep el premi ciutadà al millor projecte mediambiental europeu

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts aquest reconeixement dins els premis LIFE de la UE

Isaura Navarro, aquest dimarts
Isaura Navarro, aquest dimarts / À Punt NTC

La rehabilitació d'un paisatge miner al Racó d'Ademús ha rebut aquest dimarts el premi ciutadà a millor programa europeu en l'EU Green Week 2023. Una restauració impulsada per la Generalitat dins el projecte Tecmine. El guardó l'ha arreplegat en persona la consellera en funcions d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro.

El projecte Tecmine és pioner en la recuperació del paisatge per a evitar l'erosió. La restauració d'aquest espai ha creat xicotetes llacunes que ja tenen el seu ecosistema propi i, de fet, ja reben la visita de diverses espècies animals. Europa ha reconegut aquest dimarts aquesta recuperació en atorgar-li el premi al millor projecte ambiental europeu del 2023.

"Només tenim un planeta, una salut i necessitem un futur", ha conclòs Navarro en la intervenció abans d'arreplegar el guardó. Navarro ha estat acompanyada del director general de Medi Natural, Julio Gómez, i personal tècnic encarregat de coordinar LIFE Tecmine.

LIFE Tecmine també ha estat un dels tres finalistes com a millor projecte europeu en la categoria de Medi Ambient, segons ha recordat en un comunicat la Conselleria d'Agricultura.

També et pot interessar

stats