Regs de Llevant commemora el centenari

Amb quasi 22.000 llauradors i 26.000 hectàrees de reg, és una de les associacions més grans d'Europa.

VÍDEO | Regs de Llevant commemora el centenari

La Comunitat General de Regants, Regs de Llevant, ha celebrat aquest divendres a Elx l'acte commemoratiu del centenari. És una de les comunitats de regants més grans d'Europa: integra quasi 22.000 llauradors i un total de 26.000 hectàrees de reg. L'entitat es va crear el 1918 arran de la concessió d’aportacions d'aigua del Riu Segura.

L'acte, presidit per la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha tancat el cicle d'activitats commemoratives que estan previstes per a celebrar els primers cent anys de l’organisme. Regs de Llevant es va formar per a agrupar les xicotetes associacions de regants que hi havia al camp d'Elx i des d'aleshores no ha parat de créixer, fins a esdevindre una de les més importants d'Europa, tal com ens explica el seu president, Javier Berenguer.

L'entitat distribueix entre 55 i 65 hectòmetres cúbics d'aigua entre els seus associats, i en els últims anys ha modernitzat quasi la meitat de les infraestructures de distribució. Ara està construint una planta dessalinitzadora que garantirà quasi el 50% de les seues necessitats d'aigua com a alternativa als anys de sequera i a les possibles afectacions del transvasament Tajo-Segura.

També et pot interessar

stats