El Regne Unit trau les Balears de la llista verda de destinacions segures

Ara està en la llista ambre, que implica que les persones no vacunades hauran de fer quarantena en tornar al Regne Unit

Viatgers en l'aeroport de Heathrow, Londres, en una imatge d'arxiu
Viatgers a l'aeroport de Heathrow, a Londres, en una imatge d'arxiu / Toby Melville (Reuters)

El Regne Unit ha anunciat aquest dimecres que les Balears ja no estan en la seua llista verda de destinacions segures. Ara estan en la llista en ambre, com la resta d'Espanya, cosa que implica que les persones no vacunades hauran de fer quarantena en tornar al país. Així ho anunciat el ministre britànic de Transports, Grant Shapps, en missatge de Twitter.

Malgrat això, va recordar que des del 19 de juliol els viatgers que tornen de destins en ambre i que hagen rebut la pauta completa de vacunació estaran exempts de sotmetre's a una quarantena en tornar i només hauran de sotmetre's a dues proves de Covid-19, abans i després del viatge.

La nova classificació, amb el trasllat de les Balears a la llista ambre a penes dues setmanes després d'haver sigut incloses en la verda, entrarà en vigor a les 3:00 hores 19 de juliol, ha assenyalat el titular de Transports, que ha advertir que podrà haver-hi més canvis al llarg de l'estiu.

També a partir del 19 de juliol els viatgers i les viatgeres que tornen de destins en ambre i que hagen rebut la pauta completa de vacunació, només hauran de sotmetre's a una prova de Covid-19 abans del viatge i a una altra després, però no hauran de fer quarantena.

La modificació anunciada hui pel govern britànica podria portar al fet que les persones encara no vacunades que actualment estan a Mallorca, Eivissa, Menorca o Formentera s'afanyen per a tornar al Regne Unit.

També et pot interessar

stats