El Regne Unit detecta una nova mutació de la variant britànica del coronavirus

Els experts consideren normal que el virus mute però alerten que la propagació d'aquesta mutació pot incidir en l'eficàcia de les vacunes.

La majoria de casos estan relacionats epidemiològicament amb el Regne Unit
La majoria de casos estan relacionats epidemiològicament amb el Regne Unit / Óscar Cañas (Europa Press)

La mutació del coronavirus detectada al Regne Unit ja té una mutació. Les autoritats sanitàries del Regne Unit han detectat una nova mutació en l'anomenada "variant britànica" del coronavirus, la qual, segons temen els experts, podria reduir l'eficàcia de les actuals bovines.

En una anàlisi de 214.159 mostres d'aquesta variant del virus, coneguda tècnicament com B117, els científics de l'organisme de salut pública Public Health England (PHE) van trobar 11 casos de la mutació E484K, que també es troba en les variants brasilera (B1128) i sud-africana (B1351).

En respondre hui a aquesta informació, Julian Tang, viròleg de la universitat de Leicester (centre d'Anglaterra), va dir que es tracta d'una troballa "preocupant", encara que "no del tot sorprenent", ja que és normal que els virus muten. Tang va instar la població a respectar les restriccions vigents atés que els virus "no sols es propaguen sinó que evolucionen" per a adaptar-se al seu entorn.

Igual que altres experts, aquest acadèmic va alertar que la propagació d'aquesta mutació dins de la variant britànica podria incidir en l'eficàcia de les vacunes, com ocorre amb les brasilera i sud-africana, si bé els preparats encara oferirien un cert nivell de protecció.

Encara que existeixen milers de variants del coronavirus original circulant pel món, els experts se centren sobretot en aquestes tres –britànica, sud-africana i brasilera– pel seu potencial de contagi i aparent major resistència als fàrmacs.

També et pot interessar

stats