El registre electrònic dels VTC entrarà en vigor l’1 d’abril

Permetrà controlar la contractació prèvia a l’inici dels serveis i que el 80% dels trajectes es presten en la comunitat autònoma domiciliada.

Vehicle amb conductor (VTC) de l'empresa Cabify, en una imatge d'arxiu
Vehicle amb conductor (VTC) de l'empresa Cabify, en una imatge d'arxiu / Reuters

El registre electrònic dels serveis de lloguer de vehicle amb conductor (VTC) entrarà en vigor el pròxim 1 d’abril, segons una resolució de la Direcció General de Transport Terrestre publicada aquest dijous en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). 

Els VTC hauran de comunicar prèviament al registre les dades relatives a qualsevol servei demandat. Així, aquest registre VTC permetrà consultar i controlar tant la contractació prèvia a l’inici dels serveis, com que prevalga la regla de l’habitualitat, segons la qual el 80% dels serveis VTC han de ser prestats en la comunitat autònoma on es trobe domiciliada l’autorització.

Garantir la competència lleial amb el sector del taxi

La posada en marxa d’aquest registre té com a objectiu garantir la competència lleial entre el sector del taxi i el de les VTC, segons indiquen des del Ministeri de Foment.

Accés al registre a través d’una app o en un servei web

L’accés al registre es podrà efectuar a través d’una aplicació web disponible en la seu electrònica del Ministeri de Foment o bé mitjançant un servei web que permetrà a les empreses integrar aquesta comunicació en les seues pròpies aplicacions informàtiques.

També et pot interessar

stats