Els regants del Vinalopó decideixen aparcar les accions judicials i buscar una solució pactada

Tracten d'acostar posicions amb la Conselleria d'Agricultura i arribar a un acord sobre la gestió de l'embassament del Toscar a Monòver.

Els regants s'han reunit aquest dilluns a Villena

La Conselleria d'Agricultura i la Junta Central d’Usuaris del Transvasament Xúquer-Vinalopó tracten d'acostar posicions i arribar a un acord sobre la gestió de l'embassament del Toscar a  Monòver. Els regants s'han reunit aquest dilluns a Villena i han decidit aparcar les accions judicials que havien anunciat per tal de buscar una solució pactada.

El conflicte va esclatar dijous després que el departament que encapçala Elena Cebrián recuperara el control de l'embassament del Toscar que regula les aigües que arriben del Xúquer. L'administració valenciana ha canviat panys i cadenats d'accés al recinte i els llauradors amenaçaven d'anar als jutjats. No obstant això, el col·lectiu dels regants ha optat per reprendre les converses abans d'acudir als jutjats. 

L'embassament en qüestió alberga quasi un milió de metres cúbics i abasteix tot el marge dret del riu. Des del goen vern valencià creuen que no hi haurà problema perquè els regants mantinguen la gestió.

També et pot interessar

stats