Els regants valencians veuen insuficient l'últim transvasament del Tajo-Segura

El PSPV no comparteix el criteri del govern espanyol i avança que demanarà una rectificació.

Els regants valencians veuen insuficient l\'últim transvasament del Tajo-Segura
Els regants valencians veuen insuficient l'últim transvasament del Tajo-Segura

L'aprovació d'un nou enviament de 7,5 hectòmetres cúbics d'aigua del Tajo a la conca del Segura destinat al consum humà no ha satisfet les exigències dels regants de les comarques meridionals de la Comunitat Valenciana, que consideren la quantitat insuficient i veuen en perill el futur del transvasament.

Encara que s’ha constatat el nivell tres dels embassaments de la capçalera del Tajo, cosa que implica que es podrien transvasar fins a 20 hectòmetres, la comissió ha decidit enviar-ne només 7,5 perquè, segons al·leguen, les últimes pluges han alleujat la sequera que pateix el Segura.

Segons ha afirmat el president de la Federació de Regants de la Comunitat Valenciana, Pepe Andújar, en Les notícies del matí, la decisió és "un mal precedent" i "inexplicable", perquè ara mateix "hi ha més aigua que mai" a la capçalera i ha acusat el govern espanyol de "no donar la cara".

També els diputats del PSPV al Congrés s'han mostrat contraris al criteri adoptat pel govern central. El diputat Herick Campos ha qualificat la quantitat autoritzada d"'injusta" i ha anunciat que la formació demanarà una rectificació al govern espanyol. "Compartim el fons de les reclamacions dels regants i els donarem suport en les mesures que prenen per a demanar que es corregisca l'error i no es torne a repetir a desembre", ha assegurat Campos.

La resolució de la comissió d'explotació del transvasament Tajo-Segura i les conseqüències que tindrà per als camps de les comarques del sud de la Comunitat Valenciana es tractaran en la Comissió Tècnica de la Comissió Provincial de l'Aigua, que es reunirà aquest dimecres a la Diputació d'Alacant.

També et pot interessar

stats