Els regants valencians reclamen a Torrevella l'aigua del transvasament Tajo-Segura

Aquesta vesprada el municipi acull un acte reivindicatiu al qual assisteix el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Els regants valencians reclamen a Torrevella l\'aigua del transvasament Tajo-Segura
Els regants valencians reclamen a Torrevella l'aigua del transvasament Tajo-Segura

Aquest dilluns de vesprada els regants de la Comunitat Valenciana tornaran a reclamar l'aigua del transvasament Tajo-Segura. El municipi de Torrevella, al Baix Segura, és l'escenari que el PSPV ha triat per a acollir un acte reivindicatiu per a visibilitzar el seu suport a les exigències dels agricultors valencians. Està previst que hi participe el president de la Generalitat i secretari general dels socialistes, Ximo Puig, que estarà acompanyat del delegat del govern a Múrcia i secretari dels socialistes murcians, Diego Conesa. 

De matí, els regants i llauradors de les comarques del sud de la Comunitat Valenciana assisteixen a la trobada del Cercle de l'Aigua, que se celebra a Múrcia. Allí es reuniran amb els seus homòlegs de Múrcia i Almeria per a acordar mesures comunes que ajuden a revertir la situació a la conca del Segura. Reclamen que, ara que el nivell de reserves hídriques ho permeten, s'envien els 20 hectòmetres cúbics que estableix la llei en lloc dels 7,5 que s'han autoritzat. El president de la Societat Agrària de Transformació San Enrique, Ángel Urbina, demana que es revoque la decisió de la comissió d'explotació de l'aqüeducte Tajo-Segura i adverteix que, en cas contrari, el col·lectiu agrari portarà el tema als tribunals. 

Divendres, el sindicat de Regants del Tajo-Segura, ja va enviar un escrit al Ministeri de Transició Ecològica per a reclamar que s’aprove cada transvasament, com diu la norma, al principi de cada mes. També demanaven explicacions sobre els arguments adduïts pel ministeri per a aprovar només un transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics. 

També et pot interessar

stats