Regants del Baix Segura demanen investigar responsabilitats civils i penals de la Confederació Hidrogràfica

En concret, es recullen possibles delictes “d’imprudència temerària amb resultat de mort i estralls" a causa de la DANA.

VÍDEO | Regants del Baix Segura demanen investigar responsabilitats civils i penals de la Confederació Hidrogràfica

La comunitat de regants del Baix Segura ha demanat aquest dijous a la Fiscalia investigar possibles responsabilitats civils i penals de la Confederació Hidrogràfica del Segura en les inundacions i morts produïdes per la DANA. 

A l’eixida del jutjat, el secretari del Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola, Pedro Mazón, ha explicat que es demana investigar responsabilitats per la mort de sis persones i “ingents danys materials per decisions o per omissions dels directius”. 

En concret, es recullen possibles delictes “d’imprudència temerària amb resultat de mort i estralls”, ha explicat, i s’hi afig que no es descarta ampliar la petició d’investigació a la Direcció General d’Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica.

La Confederació Hidrogràfica del Segura es defendrà en els jutjats 

La Confederació Hidrogràfica del Segura defendrà en els jutjats que van fer “tot el que pogueren” per a minimitzar els danys que han provocat els últims episodis de pluges a la comarca del Baix Segura. Les comunitats de regants presenten aquest dijous davant l’Audiència Provincial d’Alacant una petició de diligències, i no descarten ampliar-la al Ministeri de Transició Ecològica, perquè consideren que no es van dur a terme les accions necessàries per a pal·liar les conseqüències de la gota freda.

“No dic que es fera tot el que calia, sinó que férem tot el que poguérem amb els fons de què disposàvem”, ha expressat en Les notícies del matí el president de la confederació, Mario Urrea. Urrea ha argumentat que el finançament de les tasques de conservació i manteniment del llit del riu correspon al ministeri, però que, davant l’absència d’aquest i les previsions del temporal,  hi van mobilitzar vora dos milions d’euros dels fons propis.

També et pot interessar

stats