Els regants porten a la Fiscalia la gestió de la Confederació Hidrogràfica del Segura

Demanen exigir responsabilitats per les inundacions de setembre i acusen la Confederació Hidrogràfica del Segura de ser negligent.

Imatge de les inundacions del passat setembre al Baix Segura
Imatge de les inundacions del passat setembre al Baix Segura

Les comunitats de regants del Baix Segura porten a la Fiscalia d’Alacant una petició de diligències d’investigació contra tots els responsables de la Confederació Hidrogràfica del Segura actuals, i també contra l’anterior directiva. Denuncien que hi ha hagut una falta de previsió de la gestió hidràulica del riu Segura, ja que no va atendre les peticions de manteniment de la conca.

Com ha explicat a À Punt NTC el secretari de la comunitat de regants d’Oriola, volen que s’aclarisca per què hi ha en el Ministeri de Transició Ecològica diversos expedients paralitzats que, segons diuen, podrien haver evitat la tragèdia derivada de les inundacions, i demanen que se n’assumisquen les responsabilitats.

També celebren la decisió unànime de la Diputació d’Alacant, que ha anunciat que assumirà les costes jurídiques en cas que la Fiscalia inicie la investigació. A la corporació provincial han demanat per unanimitat que s’òbriga una comissió d’Investigació a les Corts i al Congrés perquè s’analitze si la gestió de la Confederació Hidrogràfica del Segura ha sigut negligent i ha provocat un impacte major de la DANA sobre la comarca.

També et pot interessar

stats