Els regants de l’Albufera reclamen més aigua de qualitat per al llac

Així ho han traslladat als representants del Ministeri de Transició Ecològica i de la Confederació Hidrogràfica de Xúquer

L'Albufera de València / À Punt NTC

Aquest dilluns ha tingut lloc al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València una reunió entre totes les institucions que tenen competències a l’Albufera per a buscar una solució eficient que aconseguisca que en poc de temps hi arriben els recursos hídrics necessaris durant els mesos que no es cultiva l’arròs.

El vicealcalde i regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha rebut representants del Ministeri de Transició Ecològica i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de les comunitats de regants de la Séquia Reial i de Sueca per arribar a un acord que pose solució als problemes hídrics estructurals de l’Albufera.

La principal demanda de les comunitats de regants és que fa falta aigua en abundància i de qualitat. L’Albufera rep a l'any 12 hectòmetres cúbics quan li'n farien falta 74, i aquest dèficit d'aigua posa en perill la llacuna. Accions com la perellonada a l'hivern, quan s'inunden els camps erms d'arròs, són essencials i, segons Campillo, durant els últims anys no sempre s’ha pogut fer de forma adequada a causa de la mancança d’aigua. 

A més, no és una qüestió només de quantitat d’aigua, el president de la comunitat de regants de Sueca, José Pascual, ha explicat en declaracions a À Punt que cal dragar i controlar els abocaments incontrolats per a garantir que l’aigua que hi arriba està neta. 

L’altra gran demanda és la finalització del projecte de modernització de la Séquia Reial del Xúquer, un riu artificial que representa la gran esperança per al llac, però que encara es troba al 50%. Una vegada estiga acabat, ha indicat el president de la Séquia Reial del Xúquer, Antonio Sueca, els sobrants d'aigua aportaran 40 hectòmetres cúbics d’aigua de molta qualitat que entrarà directa a l’Albufera.

També et pot interessar

stats