Els regants demanen que s’investigue si la CHS és responsable dels danys de la gota freda

Demanaran demà al jutjat que òbriga diligències per a determinar si l’ens hidrogràfic té responsabilitats penals o civils.

Camps del Baix Segura negats per l'aigua de la passada gota freda
Camps del Baix Segura negats per l'aigua de la passada gota freda

Els regants del Baix Segura demanaran a la Fiscalia que investigue si la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) va tindre alguna responsabilitat en els danys que va causar la riuada derivada de la gota freda d’aquest setembre. Les comunitats de regants d’aquesta comarca, sindicats i diversos particulars presentaran demà dijous als jutjats d’Oriola una petició dirigia a la Fiscalia de l’Audiència Provincial d’Alacant perquè òbriga diligències i depurar les possibles responsabilitats de l’ens hidrogràfic.

Els regants ja havien manifestat verbalment el seu malestar amb la Confederació, però ara volen anar més enllà i, amb aquesta petició, volen que el jutge determine les responsabilitats, tant penals com civils, per les inundacions que van negar la comarca i que es van cobrar la vida de 6 persones, a més de quantioses pèrdues materials. Al camp, les pèrdues en les collites seran significatives, de fins a 200 milions d’euros, com han alertat les organitzacions agràries.

La Confederació Hidrogràfica del Segura ha defensat públicament que l’entitat ha gestionat bé l’últim capítol de gota freda, que s’han pres les mesures de seguretat adequades i atribuïxen les conseqüències a l’excepcionalitat de l’episodi de pluges.

Els regants ja han avançat que no descarten ampliar la petició d’investigació a la Direcció General de l’Aigua, depenent del Ministeri de Transició Ecològica, donat que, segons han manifestat, “té retinguts projectes que, en cas d’haver-se executat, hagueren contribuït a pal·liar les conseqüències de la riuada”.

També et pot interessar