Els regants d'Alacant demanen que no es retarde el transvasament de setembre

Els tècnics de l'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura han aprovat el transvasament de 20 hectòmetres cúbics d'aigua des dels embassaments d'Entrepeñas i Buendia.

Canal del transvassament del Tajo al Segura.
Canal del transvassament del Tajo al Segura.

Els tècnics de l'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura han aprovat aquest dijous del transvasament  de 20 hectòmetres cúbics d'aigua des dels embassaments d'Entrepeñas i Buendia. Un alleujament en la fi de l'any hidrològic que permetrà consolidar el creixement dels cítrics, de les carxofes i beneficiarà la plantació d'hortalisses de primavera per a l'exportació. Perquè el transvasament es pose en marxa, cal la publicació de l'orde en el Butlletí Oficial de l'Estat i els regants de les comarques del sud d'Alacant demanen que no es retarde, com va ocórrer el mes d'agost. Dels 20 hectòmetres cúbics que s'han aprovat per a setembre, 13 són per a regadiu i 7 per a consum humà. Els agricultors calculen que a partir de dilluns el transvasament es posarà en marxa. 

Per la seua banda, l'Associació de Municipis Riberencs d'Entrepeñas i Buendía ha reclamat a la ministra per a la Transició Ecològica que es faça una auditoria als regadius de la zona del Mediterrani espanyol, que es quantifiquen les basses de reg particulars i les hectàrees que s'han afegit a regadiu des de l'any 1986. Una sol·licitud que els regants alacantins no entenen perquè, diuen, compleixen fil per randa el memoràndum signat entre el Ministeri d'Agricultura l'any 2013 i les comunitats de Múrcia, Castella-la Manxa, Madrid, Extremadura i la Comunitat Valenciana  per a l'ús de l'aigua del  transvasament  del Tajo al Segura. 

També et pot interessar

stats