Els regants de les comarques del sud d'Alacant exigeixen rebre l'aigua que els pertoca

El Fòrum Pro Aigua mostra el seu suport al recurs de la Generalitat contra el nou transvasament Tajo-Segura.

Els regants de les comarques del sud d\'Alacant exigeixen rebre l\'aigua que els pertoca
Els regants de les comarques del sud d'Alacant exigeixen rebre l'aigua que els pertoca

Després de la decisió del govern espanyol que aquest mes de novembre exclourà els regants de l'enviament d'aigua del transvasament Tajo-Segura, que només serà per a consum humà, el Fòrum Pro Aigua, que aglutina regants, Universitat d'Alacant i diverses institucions i patronal, han mostrat el seu "suport unànime" al recurs que ha presentat la Generalitat contra aquesta decisió, i ha sol·licitat una reunió amb la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè els concrete la seua política hídrica.

La seu de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), Alacant, ha acollit una reunió del fòrum en què han abordat el tema del transvasament i han assegurat que suposa "un incompliment de les normes d'explotació".

El president d'Asaja, Eladio Aniorte, ha assegurat que hi ha una "gran preocupació" per part dels agricultors per la Llei de canvi climàtic i ha exigit que es revertisca la decisió i que els camps alacantins puguen rebre durant el mes de desembre els 38 hm³ que els corresponen tenint en compte que els embassaments d'Entrepeñas i Buendía es troben en bones condicions de capacitat.

D'altra banda, el rector honorífic de la Universitat d'Alacant, Antonio Gil Olcina, ha criticat "l'incompliment de les normes d'explotació del transvasament Tajo-Segura que suposa aprovar el transvasament zero", i ha criticat que les decisions que estan prenent els governs respecte a aquesta qüestió respon a "l'aritmètica electoral".

Els integrants del Fòrum Pro Aigua estan mantenint reunions a Múrcia i Almeria, per a fixar una postura conjunta que faça front als "atacs que està patint el transvasament Tajo-Segura", tot i que han informat que esperaran fins a gener per observar "els nous moviments que realitza el Ministeri per a la Transició Ecològica i veure com respon a l'exigència de complir les normes d'explotació i enviar l'aigua que necessita Alacant".

Fecoreva: "no hi ha pitjor sord que el que no vol sentir"

La Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana ha acusat la ministra Ribera de no voler escoltar-los i ha demanat una reunió amb ella per a traslladar-li les seues "inquietuds i formes de pensar sobre la problemàtica del regadiu a Espanya".

A més, ha advertit sobre el risc de desertificació d'aquesta zona que, diuen, no preocupen als qui tenen la responsabilitat de donar-los solució i l'obligació d'escoltar l'opinió dels afectats.

Han assegurat voler posar fi a una etapa en què han predominat els desacords dels regants amb el ministeri i confien que puguen arreglar aquesta situació amb un diàleg més fluid.

També et pot interessar

stats