La reforma de la LOTUP marcarà un camí en l’urbanisme que “pensarà en el ciutadà i no a fer números"

El professor d’Urbanisme de la Universitat de València José Vicente Sánchez aplaudeix que la nova regulació incorpore la perspectiva de gènere en un sector “on hi ha hagut masclisme”.

José Vicente Sánchez en 'À Punt Notícies matí'
José Vicente Sánchez en 'À Punt Notícies matí'

La bambolla immobiliària va deixar paisatges degradats o economies familiars pendents d’habitatges que no s’acabaven de construir mai. Són algunes de les conseqüències d’aquesta època que ha destacat el professor d’Urbanisme de la Universitat de València José Vicente Sánchez. En declaracions a À Punt Notícies matí el geògraf ha assenyalat que la reforma de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (LOTUP) permetrà que la planificació urbanística: “pense en el ciutadà i no a fer números”.

“De moment es crea una expectativa. Pensem que va en la bona direcció, la de recuperar l’urbanisme des del sector públic. L’altre model ha demostrat que no funciona”, ha assegurat José Vicente Sánchez. De la mateixa manera, el geògraf ha aplaudit que s’incorpore la perspectiva de gènere en el nou text, en un sector “on hi ha hagut masclisme”. “És un avanç. Després caldrà veure com es tradueix en la pràctica, però és el camí per on s’ha d’anar”, ha afegit.

També et pot interessar

stats