La reducció de velocitat a 90 km/h en carreteres convencionals entrarà en vigor el 29 de gener

Els titulars de les carreteres disposaran d’un mes per a procedir al canvi de senyalització en les vies afectades.

La reducció de velocitat a 90 km
La reducció de velocitat a 90 km / h en carreteres convencionals entrarà en vigor el 29 de gener

La reducció de velocitat a 90 km/h en les carreteres convencionals entrarà en vigor el 29 de gener perquè els titulars de les carreteres puguen procedir al canvi de senyalització en les vies afectades.

Aquesta modificació preveu canvis en l'article 48 del Reglament general de circulació referit als límits de velocitat en les carreteres convencionals, amb la fi principal de reduir la sinistralitat viària i complir l'objectiu establit en l'Estratègia de seguretat viària 2011-2020 de baixar de 37 la taxa de morts en accident de trànsit per milió d'habitants. En 2017 la taxa va ser de 39.

Aquesta modificació suposa la desaparició dels diferents límits de velocitat genèrics establits, 90 i 100 km/h per a turismes i motocicletes, en funció de si la via disposava o no de metre i mig de voral practicable, reduint-lo a una limitació general de 90 km/h. 

Els canvis afectaran uns 10.000 quilòmetres de vies. A més, aquesta iniciativa suposa reduir la diferència de velocitat entre vehicles de transport de viatgers i mercaderies respecte dels turismes.

Amb aquest canvi normatiu s'uniformitza la velocitat dels camions en carreteres a 80 km/h, límit que és comú en la gran majoria dels països de la Unió Europea.

En el cas dels autobusos, la limitació genèrica de velocitat és de 90 km/h a causa de la baixa sinistralitat continuada d'aquest tipus de vehicles, que en el cas d'Espanya té una ràtio de morts un 40% menor que la ràtio total de la UE. Malgrat aquesta velocitat, l'article 48 estableix una nova excepció a aquells autobusos que no tenen cinturó de seguretat, ja que aquests no podran circular a més de 80 km/h.

Els països de la Unió Europea amb menors taxes de morts per milió d'habitants en accident de trànsit tenen, segons dades del Ministeri d'Interior, un diferencial de límit de velocitat entre vehicles lleugers i pesats, en carreteres convencionals, que oscil·la entre 0 i 10 km/h.

També et pot interessar

stats