Redovà estrena la via ferrada més llarga de la Comunitat

La ruta inclourà un pont penjant a 300 metres d’altura o una instal·lació que permet quedar suspés sobre el buit

La via ferrada de Redovà ha sigut dissenyada per una empresa valenciana
La via ferrada de Redovà ha sigut dissenyada per una empresa valenciana

La via ferrada de Redovà ja és una realitat. Els 610 metres de recorregut i 225 de desnivell la converteixen en la més llarga de la Comunitat Valenciana, on hi ha mig centenar d'aquestes rutes de senderisme vertical. La que s'ha estrenat hui té al·licients com ara un pont penjant a 300 metres d'altura, dues passarel·les o una instal·lació que permet quedar-se suspés sobre el buit a dos metres de la paret. Aquest era un anhel local que ha sigut possible gràcies als 40.000 euros del Fons de Cooperació Municipal i que, en paraules de l'alcalde, Emilio Fernández, aprofita l'atractiu de les muntanyes de Redovà per a esdevenir un punt de referència per als practicants dels esports de muntanya i aprofitar el moviment econòmic que genera.

A mitjan camí entre el senderisme i l'escalada, les vies ferrades són itineraris proveïts de ferros, escalons, cordes i altres elements que faciliten l'ascens. Es tracta d'una pràctica en auge, com explica el president de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV), Francesc Durà, que no ha dubtat a recórrer-la el primer dia. Durà ha indicat que es tracta d'una pràctica molt positiva tant per al medi ambient, per la conservació i el manteniment que suposa, com per a l'hoteleria local, ja que els senderistes verticals volen pujar com més ràpid millor i deixen els àpats per a la baixada.

La via ferrada de Redovà ha sigut dissenyada per una empresa valenciana responsable, entre altres, de la reforma del conegut Caminito del Rey a Màlaga. De fet, és el seu primer projecte a la Comunitat. Perquè tot el món puga gaudir-la, els primers 280 metres, amb un desnivell de 80, s’han pensat per a famílies. Del segon tram, de 330 metres i 145 de desnivell, disfrutaran els més exigents i els amants de l'aventura, per les vistes espectaculars que ofereix. Això sí, tant les persones curioses com les experimentades, han de portar l’equip adequat.

També et pot interessar

stats