El cap de Recursos Humans de Benidorm nega haver passat les preguntes d'una oposició a un policia

Manté que no coneixia l’agent, que també està acusat per utilitzar informació privilegiada

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposició
Imatge d'arxiu d'un examen d'oposició / À Punt NTC

El cap de Recursos Humans de l'Ajuntament de Benidorm i exregidor del PP a la localitat ha negat en la secció desena de l'Audiència Provincial haver passat les preguntes i les respostes d'una oposició a un policia. La Fiscalia demana per a ell dos anys de presó, igual com per a l'agent, que ocupava la plaça amb caràcter provisional a l'octubre de 2018.

El ministeri públic demana per a tots dos acusats dos anys de presó. En el cas del cap de Recursos Humans, per revelació de secrets per funcionari públic i en el cas de l'agent, per utilització d'informació privilegiada. Tots dos han assegurat en les declaracions a la sala que no es coneixien i, per tant, neguen els càrrecs als quals s'enfronten.

Segons la Fiscalia, els fets van ocórrer el 4 d'octubre de 2018, quan l'actual agent es va presentar a una oposició per a accedir a una plaça de policia local que en aquell moment ocupava amb caràcter provisional. El cap de Recursos Humans de l'Ajuntament de Benidorm era el president del tribunal encarregat d'arreplegar i corregir els exàmens.

L'acusació pública manté que, abans de començar una de les proves de l'oposició, de 60 preguntes de test amb quatre respostes alternatives, el processat li va passar al candidat una plantilla de l'examen amb les opcions correctes.

La causa va nàixer després de dues denúncies de dos opositors davant de l'Agència Valenciana Antifrau (AVA), que al seu torn va portar els fets a la Fiscalia. Els denunciants han assegurat davant del tribunal que l'acusat semblava tindre algun paper amb les preguntes i respostes, que s'amagava en alguna part del cos, i així ho van fer saber als vigilants de la prova.

L'acusat de copiar en l'examen, segons ha reconegut el cap de Recursos Humans, va traure un 9,44 en la prova, mentre que la mitjana de la resta d'opositors se situava entorn del 7. Aquesta diferència va fer saltar les alarmes. Per això l'endemà, el tribunal examinador va decidir repetir l'examen a aquest aspirant. En aquest segon examen, que mantenia les mateixes preguntes que el primer, va obtindre una nota pròxima a l'1, per la qual cosa li van anul·lar l'examen.

L'agent ha manifestat que aquesta diferència de puntuació es deu al fet que "les circumstàncies no eren bones" pel fet que no es va respectar l'ambient propi d'un examen. "Vaig sentir dir al vigilant que estava amb el de la targeta roja i això em va semblar indignant. A més, no parava de sonar el telèfon, d'eixir i entrar gent a la sala, així és que ni tan sols vaig mirar les preguntes. Només volia eixir d'allí", ha afirmat.

La defensa demana l'absolució per entendre que no hi ha vinculació possible entre els acusats i per falta de proves que determinen l'autoria dels fets.

També et pot interessar

stats