Recuperen tres cadàvers després del naufragi d'una llanxa pneumàtica amb 49 immigrants a Lanzarote

Hores abans han arribat a les costes de Canàries 113 immigrants més en dues embarcacions pneumàtiques, sis d'ells bebés

Els serveis de Creu Roja atenen els immigrants rescatats de la mar a Lanzarote
Els serveis de Creu Roja atenen els immigrants rescatats de la mar a Lanzarote / Javier Fuentes (Efe)

El naufragi d'una llanxa pneumàtica al voltant de les 21:50 hores d'aquest dijous prop del port d'Órzola, al nord de Lanzarote, amb uns 49 immigrants a bord, ha causat la mort de tres d'ells. Les persones rescatades són 20 homes, 10 dones i la resta bebés i xiquets. 5 dels migrants romanen desapareguts.

Durant el dia han arribat a les costes de Canàries, a més dels comptabilitzats en aquest naufragi, 113 immigrants més en dues embarcacions pneumàtiques, sis d'ells bebés.

Han sigut els crits dels nàufrags els que han alertat inicialment als veïns d'Órzola, alguns dels quals s'ha tirat a la mar per a auxiliar-los en una zona rocosa en què ha encallat l'embarcació, a uns 600 metres a l'est del port de la localitat.

Després dels avisos d'emergència s'han personat en el lloc efectius dels bombers, protecció civil i de diferents organismes d'emergències de l'illa, que han localitzat inicialment durant les labors de rescat els cadàvers de dues dones, una d'elles embarassada, i sobre la 1:30 hores d'aquesta matinada el d'un home en la rodalia del port.

Segons ha informat el gerent del Consorci d'Emergències de Lanzarote, Enrique Espinosa, de moment han sigut rescatats 41 migrants, dels 49 que es creu que anaven en l'embarcació.

De les persones rescatades, dues xiquetes i d'altres dones (una d'elles també embarassada), han sigut traslladades a l'Hospital Doctor José Molina Orosa de Lanzarote, amb almenys tres persones més.

De l'embarcació d'aquesta nit, se sap que les dades coincideixen amb l'alerta d'una eixida d'una pneumàtica des de la costa de Guelmim, al Marroc, a uns 270 quilòmetres de distància de Lanzarote.

La pneumàtica ha bolcat quasi en la mateixa zona del port d'Órzola on va naufragar el 24 de novembre una pastera amb immigrants d'origen magrebí, amb el resultat llavors de huit morts.

També et pot interessar

stats