Recuperen objectes personals que poden facilitar la identificació en les exhumacions de Castelló

També hi han trobat munició militar dels anys quaranta, cosa que confirmaria que són víctimes de la repressió franquista.

Treballs durant la segona fase de les exhumacions en una fossa comuna al cementeri civil de Castelló.
Treballs durant la segona fase de les exhumacions en una fossa comuna al cementeri civil de Castelló. / À Punt NTC

La segona fase dels treballs d’exhumació de persones represaliades durant la Guerra Civil a Castelló han acabat amb la recuperació de 19 cossos i amb la trobada d’objectes personals que podrien ajudar a identificar algunes de les víctimes . 

L'Ajuntament acabarà els treballs dilluns, que va començar com a iniciativa de la Regidoria de Memòria Democràtica i el Grup de la Recerca de la Memòria Històrica. El director de les excavacions, l’arqueòleg Miguel Mezquida, ha informat dels resultats, juntament amb la regidora Verónica Ruiz.

Durant els treballs també han trobat munició militar, la mateixa que utilitzava l’exèrcit espanyol en la dècada dels quaranta, “cosa que confirmaria que es tracta de víctimes de la repressió franquista”, ha afirmat l’Ajuntament.

Els treballs s’han allargat durant tres setmanes, i han permés als experts excavar les files 4, 9, 12 i 6 del cementeri civil. Gràcies a les prospeccions de la primera fase, feta en el 2018, han possibilitat recuperar cinc cossos més que en la campanya anterior.

També et pot interessar

stats