Recuperen la campana d’una ermita d’Alboraia robada fa 21 anys

La Guàrdia Civil ha detingut un home que tractava de vendre-la a través d’una app de compravenda 

La campana recuperada per la Guardia Civil
La campana recuperada per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

El 29 de desembre de 1999, el responsable de la parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora d'Alboraia, a l'Horta Nord, va denunciar que unes persones havien escalat l'ermita de Vilanova i s'havien emportat la campana, elaborada en bronze i d'uns 50 centímetres d'alt. Des de llavors, no s’havia tornat a saber res de la campana, fins ara.

La Guàrdia Civil de Tavernes Blanques va rebre una telefonada de col·laboració ciutadana procedent del gremi de campaners de Madrid, que alertava que una campana, datada en 1951, estava a la venda en una aplicació de compravenda d'objectes en internet. 

Els agents de la Benemèrita van iniciar una recerca per tal de recopilar informació suficient per a localitzar la campana i aclarir els fets. En poc temps van comprovar que, efectivament, un venedor de Xella, a la Canal de Navarrés, tractava de vendre-la a través d'una aplicació d'internet. La campana tenia les inscripcions "Alboraia 1951" i "Vilanova".

Els agents es van desplaçar a Xella i van procedir a comprovar l'objecte i confiscar-lo. A més, han detingut l’home de 38 anys com a presumpte autor d'un delicte d'encobriment.

Les diligències han passat al jutjat de primera instància i instrucció núm. 1 de la població de Montcada. I la campana recuperada a Xella, ja està de nou en mans del seu propietari.

També et pot interessar

stats