Recuperen 1,2 milions de la loteria que van perdre invertits en un banc

El jutge reconeix que els afectats no tenien "coneixements financers ni activitat professional relacionada amb el sector financer”.

VÍDEO | Recuperen 1,2 milions de la loteria que van perdre invertits en un banc

Una entitat bancària haurà de tornar 1,2 milions d’euros als fills de Francisco Guerrero, que va guanyar 6,5 milions d'euros en la loteria i els va perdre quan els va invertir en el banc. El jutge ha considerat provat que hi va haver “vici en el consentiment” a l’hora de contractar dels productes financers.

El 2007 Francisco Guerrero, de 65 anys, sense estudis i "totalment ignorant en qüestions financeres", va invertir 6,5 milions d'euros en uns fons perquè pensava que eren a termini fix sense risc. Dos anys després, quan va anar a traure 30.000 euros li van dir que no tenia diners. 

Des d’aleshores, l’home va estar arruïnat i, a més, els seus fills van deixar de parlar-li perquè la part que va invertir al nom dels fills, 600.000 euros per a cadascun dels cinc, també es va perdre.

El cas va ser portat als jutjats i, ja a l'abril del 2016, el jutjat de primera instància va donar la raó a Guerrero. Així mateix, el jutjat va declarar la nul·litat per "infracció de precepte legal i incompliment del deure de transparència dels contractes d'adquisició signats amb el banc" i va condemnar l’entitat a tornar-li 1.062.612 euros.

Guerrero va perdre de nou aquests diners perquè el seu patrimoni i els seus comptes estaven llastrats per la “enginyeria financera” a la qual s’havia vist abocat. 

La sentència emesa ara per l’Audiència Provincial de Castelló reconeix que els demandants, així com son pare, “no tenien coneixements financers de cap mena, ni activitat professional relacionada amb el sector financer o d'inversió”. 

Guerrero té pendent un nou judici contra el mateix banc, al qual reclama 2.064.515,67 euros d'un altre paquet de productes financers.

També et pot interessar

stats