Es recupera l’Observatori de Salut de les Dones

Algunes de les accions que desenvoluparà l’Observatori consisteixen a aprofundir en temes de salut sexual, violència de gènere i malalties específiques de dones.

La ministra en la presentació de l'Observatori de Salut de les Dones
La ministra en la presentació de l'Observatori de Salut de les Dones

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha anunciat hui, 28 d’agost, la recuperació de l’Observatori de Salut de les Dones, una entitat que té com a finalitat l’enfortiment d’un enfocament de gènere en les polítiques sanitàries, a través de la investigació, formació, difusió i comunicació sobre qüestions de salut. L’Observatori es va crear l'any 2004 i va ser suprimit a conseqüència de les retallades al sector públic del 2014. 

Aprofundir en temes de salut específics de dones serà una de les prioritats de l’Observatori. Entre altres, temes relatius a la salut sexual, afectiva i reproductiva, a la violència de gènere; i a les malalties específiques o més habituals en dones. 

L’Observatori també es dedicarà a la promoció i generació de més coneixements sobre desigualtats en temes de salut, tant pel que fa a la recerca com pel que fa al desenvolupament de bones pràctiques i experiències innovadores amb perspectiva de gènere. 

També et pot interessar

stats