Els rectors valencians demanen un canvi en el model de finançament

Volen que s'ajuste als criteris actuals, ja que no es poden "repartir pressupostos amb els criteris de 2010”.

Imatge d'arxiu dels rectos de les universitats públiques valencianes
Imatge d'arxiu dels rectos de les universitats públiques valencianes / Arxiu
27 de novembre 2019 - 16:15

Els rectors de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana demanen un canvi en el model de finançament universitari que s'ajuste als criteris actuals, en al·legar que no poden "repartir pressupostos amb els criteris de 2010”.

Així ho ha exposat la rectora de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, Eva Alcón, com a presidenta de la Conferència de Rectors de la Comunitat, qui ha indicat que s'ha arribat a un moment "insostenible” i necessiten un pla de finançament universitari que "tinga en compte la idiosincràsia i les necessitats de cada centre".

La rectora de l'UJI ha realitzat aquestes declaracions a Alacant abans d'una reunió que els representants de les cinc universitats han mantingut amb els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Alcón ha assegurat que els responsables universitaris estan “satisfets” després que el Consell haja garantit el pagament de 69 milions, l'abonament del deute històric corresponent a 2020, una quantitat que “permet funcionar” a les entitats acadèmiques.

Carolina Pascual convoca una taula d'experts

Els rectors han trobat el suport inicial de la consellera d'Universitats. Pascual ha coincidit que les entitats acadèmiques “necessiten un nou model de finançament” i ha avançat que ja ha convocat “una taula d'experts” que confia que vaja “trobant solucions abans que acabe enguany”.

La consellera ha detallat també que dels 1.000 milions d'euros amb què compta el seu departament, “825 estan destinats a les universitats”. Una quantitat que supera en “uns 2,3 milions” la destinada en 2018.

També et pot interessar

stats