La rectora Mavi Mestre, l’activista Amelia Tiganus i Les Beatrius, premiades per la Federació de Dones Progressistes

Els guardons reconeixen també el sociòleg Agustí Zaragozà.

El president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano, lliura un dels Premis al col·lectiu de fotoperiodistes Les Beatrius
El president del Consell Rector de la CVMC, Enrique Soriano, lliura un dels Premis al col·lectiu de fotoperiodistes Les Beatrius / À Punt

La Federació de Dones Progressistes ha lliurat aquesta vesprada els seus premis anuals. Han reconegut la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; Amelia Tiganus, activista en defensa de les víctimes de la prostitució; el sociòleg Agustí Zaragozà, i el grup de periodistes i fotoperiodistes feministes valencianes Les Beatrius. Han destacat les seues trajectòries i la lluita feminista que despleguen en l’àmbit acadèmic i en els mitjans de comunicació.

“Volen reconéixer la importància que té la incorporació de les periodistes i les persones que treballem al món de la comunicació en la lluita feminista”, ha dit Ana Gimeno, membre de Les Beatrius durant l’acte de lliurament dels premis.  El president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha lliurat aquest premi al col·lectiu de fotoperiodistes, guardonat per la seua capacitat de mobilització durant la vaga del 8-M del 2018. 

La professora de la Universitat de València i presidenta del Consell de la Ciutadania d'À Punt, Júlia Sevilla, ha lliurat el premi al sociòleg Agustí Zaragozà. 

Per la seua part, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha destacat que els reconeixements ajuden a crear referents en la lluita per la igualtat. “Generar referents per al present i el futur perquè les dones mai no ho hem tingut fàcil i estem ja acostumades a lluitar per tot”, ha reivindicat . El premi ha estat lliurat pel president de la Generalitat Ximo Puig, un guardó que ha estat concedit per la seua aposta per "l'educació en igualtat". El premi a Amelia Tiganus ha estat lliurat per la diputada a les Corts Valencianes Rosa Peris. 

També et pot interessar

stats