El rector i la cuidadora investigats per la mort d'un ancià a Cullera: "Van a per tu, és normal" "A per mi? A per tu aniran també!"

La intervenció de les converses telefòniques apunta la presumpta connivència entre els dos imputats per homicidi i extorsió l'estiu de 2023 a un nonagenari de Cullera, segons un informe de la Guàrdia Civil a què ha tingut accés À Punt

Conversa entre la cuidadora i el rector investigats per la mort de l'ancià / À Punt NTC

La investigació de la Guàrdia Civil destaca la presumpta complicitat entre els principals sospitosos de la presumpta extorsió i homicidi d'un nonagenari de Cullera (Ribera Baixa), la seua cuidadora i el sacerdot que va mediar en la seua contractació, tots dos beneficiaris del canvi d'herència que l'ancià va signar mes i mig abans de la seua mort, l'estiu de 2023. À Punt ha tingut accés a la transcripció de part de les converses telefòniques entre els sospitosos, fruit de la intervenció policial de les comunicacions. Unes telefonades que destapen la connivència entre els investigats, els quals intercanvien informació sobre les declaracions, fins al punt que el sacerdot pacta amb la cuidadora què ha de testificar. Els dos estan llibertat provisional, amb mesures cautelars, des de la setmana passada, quan van comparéixer davant del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sueca, que ha assumit el cas.

"Van a per tu, és normal", li diu el sacerdot a la dona. "A per mi? A per tu aniran també!" li respon ella, en una de les converses transcrites per la Guàrdia Civil, en què s'evidencia el nerviosisme per l'obertura de la investigació. "No té més ous que defendre'm perquè no el busquen a ell", assegura la dona a la filla en una altra conversa, a qui indica que el rector "sap que té totes les de perdre perquè ha enganxat a un muntó de iaios amb les herències".

No té més ous que defendre'm perquè no el busquen a ell

"Ell volia cobrar 15.000 euros", diu la cuidadora a un germà amb relació a la part dels estalvis de la víctima que volia el religiós, a qui finalment el nou testament li va atorgar 6.000 € i els mobles de la casa. "No claves a la policia, que al final vos tancaran a tu i a ell per estafa", li contesta el familiar. "És un malparit. Al final ens tancaran per culpa d'eixe desgraciat", diu ella fent referència al sacerdot.

No claves a la policia, que al final vos tancaran a tu i a ell per estafa

Tanmateix, converses prèvies mostren una bona relació entre els imputats. En una d'elles, el sacerdot repassa amb la dona què ha de dir als agents quan la interroguen. Que si li pregunten per què va canviar el pany de casa —perquè la família l'acusa d'aïllar l'home i d'impedir-los l'accés—, diga que era perquè "se n'eixia de la casa". O que si li insinuen "vosté el va enverinar?" diga que "donava la medicació que m'havien dit [els metges] i punt".

L'informe de la Guàrdia Civil apunta a una possible sobremedicació com a factor que va precipitar la mort de l'ancià. "Si haguera faltat a casa tindries un problema", li diu el germà. "A veure com ho demostren. Sort que ho va fer allà", li contesta la cuidadora, que va ordenar la incineració a esquena de la família i, segons els investigadors, segurament també al marge de la voluntat de la víctima. En les converses admet que va llançar les cendres al riu.

A veure com ho demostren [la presumpta sobremedicació]. Sort que va morir a l'hospital

Els investigadors destaquen que la dona insinua que va posar fi a la vida de l'ancià. "Vaig cuidar un home i el vaig sedar quan estava patint". "He cuidat a persones i les hem ajudades a morir i este estiu [etapa que coincideix amb la defunció del nonagenari] aquell se'n va anar amb un somriure en la boca i tot", diu a la filla.

Ha enganxat a un muntó de iaios amb les herències

El relat policial adverteix que el nerviosisme creix a mesura que avança la investigació en la cuidadora "per les conseqüències del que van fer". "Sabia jo que anava a eixir. Perquè la cosa és que sé que vindrà, però no sé per on" diu en una de les converses. La dona arriba a comentar a la filla que el sacerdot suposadament s'ha platejat manipular documents oficials per a protegir-se. "Vol falsificar la firma de l'arquebisbat [sic]. No puc dir-ho. Si l'agarren, que l'agarren a ell. Que siga per ell, no per mi", recull l'informe policial.

També et pot interessar

stats