La calor asfixia el Mediterrani: Sicília registra la màxima històrica al continent, amb 48,8 °C

A la Comunitat Valenciana el rècord de temperatura màxima es va registrar el 1994 a Oriola, amb 47,3 °C

Rècord de temperatures al Mediterrani

La primera onada de calor de l'any s'està acarnissant amb els països del Mediterrani, que, després de dies d'incendis dels quals encara es recuperen, estan en alerta per temperatures històriques que baten rècords. És el cas de Tunísia, on han superat els 50 graus, que han suposat un màxim històric al continent africà i la segona temperatura més elevada al món, segons l'Institut Nacional de Meteorologia.

En la ribera europea, Espanya, Itàlia, França, Grècia i els països balcànics han pres mesures per minimitzar els efectes d'aquesta onada de calor que, segons les previsions meteorològiques, no donarà treva fins dilluns.

Itàlia pateix la calor especialment al centre i sud, i superarà els 45 °C els pròxims dies. A Sicília s'ha registrat 48,8 °C, la temperatura més alta a Europa després que Atenes va assolir els 48 el 1977.

La calor s'intensifica a la Comunitat Valenciana

A casa nostra, la calor també serà la protagonista absoluta en els pròxims dies. Sanitat Universal eleva a 178 municipis els afectats per l'alerta sanitària per l'onada de calor. La previsió meteorològica estima que divendres les màximes superaran els 40 °C i la calor podria intensificar-se fins a disparar els termòmetres per damunt dels 45 °C al llarg del cap de setmana. En la secció de l'oratge, n'hi ha informació actualitzada amb detall i s'hi pot consultar la previsió de qualsevol municipi valencià per als pròxims dies.

També et pot interessar

stats