Rècord setmanal de vacunació a Espanya: 3,1 milions de vacunes administrades

El Ministeri de Sanitat assegura que des de hui tots els aeroports espanyols accepten certificats Covid de tots els països (set fins divendres) que els emeten.

Simón i González, aquest dilluns en roda de premsa
Simón i González, aquest dilluns en roda de premsa / À Punt NTC

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha explicat durant la roda de premsa que dona cada dilluns per a analitzar l'evolució de la pandèmnia que aquest ha sigut el cap de setmana amb més vacunats a Espanya: 1.255.000 dosis de vacunes administrades. En l'última setmana s'han administrat 3,1 milions de dosis, un nou rècord. A Espanya hi ha més d’11 milions de persones en la pauta completa i més de 30 milions que han rebut, almenys, una dosi. I entre la vacunació per trams d’edat, ha remarcat que quasi el 90% dels majors de 50 anys ja tenen, almenys, una dosi.

Simón ha situat la incidència en 115,3 casos per cada 100.000 habitants, tres punts menys que divendres. I ha remarcat que la major variabilitat ja no és només entre autonomies, sinó entre grups d’edat. La xifra de morts es manté al voltant del centenar des de fa dies, “molt per davall del que observàvem fa unes setmanes”. També baixa la pressió als hospitals, ha afegit el responsable sanitari durant la roda de premsa d’aquest dilluns. Sanitat ha comunicat 9.536 nous positius i 40 víctimes mortals més.

El Ministeri de Sanitat ha detallat que des de hui tots els aeroports espanyols accepten certificats Covid de tots els països (set fins divendres) que els emeten. Així ho ha confirmat Alfredo González, secretari general de Salut Digital, que també ha participat aquesta vesprada en la roda de premsa. Hi ha uns 40 certificats d’aquest tipus acceptats fins a primeres hores de la vesprada.

González ha destacat que Espanya es converteix aquest dilluns en un dels primers països europeus capaços d’emetre i de reconéixer el certificat Covid digital per facilitat la mobilitat dels ciutadans dins de la UE. González ha destacat que aquesta capacitat arriba més de 20 dies abans que aquest certificat siga obligatori, el pròxim 1 de juliol.

“Sense aquest certificat digital es podrà viatjar, però el procés serà més lent”, ha afegit González, que ha remarcat que aquesta iniciativa és una garantia de mobilitat segura. El certificat estalviarà temps i burocràcia. El responsable sanitari ha dit que aquesta setmana la majoria de comunitats autònomes començaran a emetre aquest certificat (que acredita que una persona ha rebut la pauta completa de vacunació, una prova negativa o que s'ha recuperat de la malaltia), i durant les pròximes setmanes aniran afegint noves funcionalitats. Durant tot el mes de juny estarem en fase de proves, però tots els que s'emeten des de hui són vàlids.

La mascareta a l'exterior podria deixar de ser obligatòria abans de juliol

D'altra banda, i a preguntes dels periodistes, Simón ha especulat que el mes de juliol, "o fins i tot abans", podria deixar de ser obligatòria la mascareta en exteriors, imposada per la pandèmia de Covid-19.

També et pot interessar

stats