Rècord de descàrregues de llamps en un dia de novembre a la Comunitat Valenciana

L’Aemet xifra en 5.425 els llamps caiguts i se situa entre els 20 dies amb més descàrregues des de l’any 2000.

Rècord de descàrregues de llamps en un dia de novembre a la Comunitat Valenciana
Rècord de descàrregues de llamps en un dia de novembre a la Comunitat Valenciana

Aquest divendres s'ha registrat el rècord de descàrregues de llamps en un dia de novembre a la Comunitat Valenciana, amb un total de 5.425 llamps, i se situa entre els vint dies de més llamps en el total anual des de l'any 2000, segons l'Agència Estatal de Meteorologia.

La Comunitat Valenciana ha sigut travessada per una línia de tempestes, un "tren convectiu", que ha deixat localment pedregades d'una "mida considerable", més gran que una moneda d'euro en algunes zones.

Durant la jornada s’han registrat 112 litres per metre quadrat a Xella, 108 a Requena, 107 a Alzira, 98 a Iàtova, 92,8 a Dosaigües o 86,4 a Manises.

La ciutat de València ha acumulat 63,3 litres, que sumats als recollits aquest mes de novembre, donen un balanç de 238,4 litres i el converteix en el novembre més humit des de l'any 1956, quan se'n van recollir 298,2.

Nombroses incidències

El telèfon 112 ha rebut un total de 354 telefonades relacionades amb l'episodi, que s'han traduït en 226 incidents. La major part s'han centrat a la ciutat de València, amb 128 telefonades i 90 incidents gestionats, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Els incidents atesos pels consorcis de bombers relacionats amb les pluges han sigut per caiguda d'arbres o algun accident a la ciutat de València. A Alacant han hagut de fer un buidatge a Ibi. El consorci de Bombers de València també ha hagut d'obrir algunes trapes de clavegueram. A Burriana i Nules s'han produit alguns xicotets despreniments en alguns habitatges que han recollit els bombers del consorci de Castelló.

També et pot interessar

stats