Rècord de contagis diaris per coronavirus amb 1.690 nous positius

S'han registrat 29 nous brots, el més gran, a València, amb 7 casos, i altres quatre d'origen educatiu.

Dos sanitàries al centre de salut Joan XXIII, a València
Dos sanitàries al centre de salut Joan XXIII, a València / Biel Aliño (Efe)

La Comunitat Valenciana ha registrat 1.690 casos de coronavirus en les últimes 24 hores. És la xifra més alta de contagis des de l'inici de la pandèmia i el tercer dia consecutiu que se superen els mil positius.

Ho ha comunicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la declaració institucional en què ha anunciat les noves mesures restrictives al territori valencià, i ha precisat que molts dels nous casos són joves i asimptomàtics.

En aquests moments hi ha 808 persones hospitalitzades, 125 d'elles a l'UCI. El president ha destacat que, si es compara la situació amb la primavera, la Comunitat Valenciana té un "major escut" de protecció, ja que es disposa de 1.469 rastrejadors, 10.000 sanitaris de reforç i el doble de llits als hospitals.

29 nous brots

Aquest dissabte s'han registrat 29 brots a la Comunitat Valenciana: el més gran, a València, amb 7 casos. La ciutat ha registrat set focus més de contagi, que en total sumen 25 positius.

Els municipis que presenten brots d'origen social són l'Alfàs del Pi, Beniarbeig, Benicàssim, Castelló, Elx, Onda, Ontinyent, Oriola i Requena. D'origen laboral són els focus de contagi registrats a Alcoi, Coix, Elda, Ontinyent, Quart de Poblet i Xàbia. Per últim, han registrat brots d'origen educatiu a Calp, Godelleta, Novelda i Oriola.

També et pot interessar

stats