Rècord de calor: Castelló viu la nit més calorosa en un segle

Els termòmetres han arribat als 26,5, la temperatura més alta des de la nit del 15 d'agost de 1919

Rècord de calor: Castelló viu la nit més calorosa en un segle
Rècord de calor: Castelló viu la nit més calorosa en un segle

La Comunitat Valenciana marca temperatures de rècord, especialment al litoral nord, on la temperatura no ha baixat de 26 °C en moltes localitats. A Castelló, fins i tot, ha marcat un rècord perquè la ciutat ha patit aquesta passada nit la temperatura més alta en quasi un segle, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en el seu compte de Twitter (@AEMET_CValencia.)

Fins a 26,5 °C han marcat aquesta passada nit els termòmetres d'Aemet a la ciutat, la xifra més alta registrada des del 15 d'agost de 1919, quan el mercuri ha arribat a 27 °C. Ara bé, la calor al centre de Castelló podria haver sigut encara més intensa, perquè aquest observatori ha canviat de localització geogràfica i en l'actualitat està menys pròxim al nucli urbà. Curiosament, l'Aemet ha publicat, també en les xarxes socials, els quaderns que daten de 1919 on quedaren registrades les temperatures de l'observatori provincial de Castelló.

A la resta de la Comunitat Valenciana de moment la calor no dona treva. En algunes localitats de la Costera i la Ribera hui ja han arribat a 40 °C. A les 11:00 h ja superaven els 34 °C en gran part del litoral.

Segons estimacions de satèl·lits, ahir la temperatura superficial de la mar va arribar a superar els 30 °C en algunes zones, entre 2 i 3 graus superior al que és normal en aquesta època. Les mínimes més significatives, segons dades d'Aemet, han sigut les marcades en els municipis de Torreblanca, amb 27,3 °C, Castelló, amb 26,5 °C, Pego, amb 25,5 °C, Miramar, amb 25,3 °C, València, amb 25 °C, Novelda, amb 24,2 °C, Alacant, amb 24 °C, i Vinaròs, amb 23,9 °C.

També et pot interessar

stats