Reconvertir avions en habitatges: el repte d’un taller a l’Aeroport de Castelló

Els 45 estudiants d’un màster d’Arquitectura de la UPV estudiaran la viabilitat de les propostes en pobles de la comarca de la Plana Alta

Imatge d'un avió reconvertit en una vivenda / À Punt NTC

L'estudiantat del Màster d'Arquitectura Avançada de Paisatge, Urbanisme i Disseny participa durant aquest cap de setmana en el taller ‘De l'avió a l'habitatge’, on han aprés tècniques per a afavorir l'economia circular amb la construcció d'habitatges amb el buc dels avions retirats. Organitzat per l’Institut Valencià de l’Edificació, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i l'aeroport de Castelló, hi participen 45 estudiants.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha explicat que aquesta formació ajuda a “establir sinergies amb altres àmbits econòmics tradicionals, amb vocació de diversificació”.

La coordinadora del taller, Begoña Serrano, ha explicat que els centres d'investigació i les universitats “han de donar resposta als reptes actuals de la societat, com és construir habitatges industrialitzats, fàcilment desmuntables”.

El taller està estructurat en diverses activitats, que inclouen una visita a la zona de desmantellament d'avions de l'aeroport. A més, s'imparteixen xarrades tècniques sobre economia circular, habitatges industrialitzats i la problemàtica del despoblament rural. 

Respecte d'aquest últim assumpte, hi ha contemplada una visita als municipis de l'entorn de l'aeroport per a determinar la viabilitat de situar habitatges innovadors que afavorisquen el desenvolupament local. Finalment, els participants presentaran els seus treballs.

També et pot interessar

stats