Recomanacions per a l'afició del València que viatjà a Itàlia

La Conselleria de Sanitat remet un document amb pautes davant el brot italià de coronavirus

Imatge de portada: Aficionats valencianistes a Milà el dimecres de la setmana passada

El València CF ha publicat un comunicat pel qual la Conselleria de Sanitat fa una sèrie de recomanacions als 2.500 aficionats que la setmana passada van estar a les regions de la Llombardia per a presenciar en viu el partit entre l’Atalanta i el València a l’estadi milanés de San Siro i també a aquelles persones que van estar eixos dies a la regió del Vèneto.

L'afició va arribar per diversos mitjans a Milà, ciutat que té dos casos de contagi. Alguns van arribar per carretera i d’altres en avió. A aquests últims, els van prendre la temperatura en entrar a Itàlia, però no els van controlar a l’eixida. 

La Conselleria ha decidit que siga el mateix València CF el que canalitze la informació sobre aquests aficionats. En aqust sentit, la subdirectora general d’Epidemiologia i Vigilància de la Salut, Hermenegilda Vanaclocha, ha informat que “no controlaran els aficionats” sinó que donaran una sèrie d’instruccions perquè es posen en contacte amb ells si passa alguna cosa.

En cas de símptomes de tos, febra o sensació de falta d'aire, les autoritats sanitàries recomanen quedar-se a la residència habitual, evitar el contacte amb altres persones i contactar amb un servei mèdic a través del 112. Per contra, la Conselleria informa que si els aficionats es troben bé després de 14 dies de la seua arribada a Espanya, poden continuar fent una vida normal en família i en el treball. Això sí, els aconsella que estiguen atents al seu estat de salut davant la possible aparició d’algun símptoma.   

Vindran els italians a Mestalla?

Hermegilda Vanaclocha també ha dit que en aquest moment no està segura que l’Atalanta i els seus aficionats puguen desplaçar-se el pròxim 10 de març a València per a jugar la tornada dels octaus de final de la Champions, ja que falten molts dies encara. 

També et pot interessar

stats