Recomanacions de les autoritats davant la Covid-19

Com hem d’actuar davant l’estat d’emergència sanitària conseqüència del coronavirus?

VÍDEO | Recomanacions de les autoritats davant la Covid-19

Les autoritats recomanen algunes mesures de control per a disminuir l’efecte del coronavirus en la societat. Encara que la majoria dels casos presenten només símptomes lleus, cal seguir les següents recomanacions per tal de reduir la saturació dels centres sanitaris i garantir el benestar dels grups més vulnerables.

Els grups més vulnerables a la Covid-19 són les persones majors, immunodeprimides o que pateixen alguna malaltia crònica. Per això, cal limitar les visites a gent gran i persones amb aquestes malalties.

Actualment les autoritats recomanen no viatjar, si no és estrictament necessari.

També estan restringides les aglomeracions i activitats amb afluència de públic, com les classes i les competicions esportives.

En general, cal evitar el contacte físic i mantindre una distància mínima de dos metres amb persones amb infeccions respiratòries.

Les persones que en les últimes dos setmanes han estat en una zona de transmissió comunitària i tenen febre, tos o sensació de falta d’aire, han de telefonar al 900 300 555 i quedar-se a casa.

Per a evitar la saturació de les línies, es pot realitzat també l’autotest que ha posat a disposició de la ciutadania la Conselleria de Sanitat.

Per últim, les autoritats han recordat que l’abastiment està garantit i han reiterat la importància de fer les compres amb normalitat i no acaparar aliments ni altres productes.

També et pot interessar

stats