La recollida de residus urbans a Espanya creix un 1,1%

El 2016 es van recollir 21,9 milions de tones de residus.

S’arreplega un total de 21,9 milions de tones de residus
S’arreplega un total de 21,9 milions de tones de residus / Europa Press

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat que l’any 2016 les empreses gestores de residus urbans van arreplegar 21,9 milions de tones de residus a Espanya. Segons l’estadística sobre recollida i tractament de residus, 18,1 milions corresponen a residus mesclats i els 3,8 restants són de residus de recollida per separat. 

Concretament, en 2016, els residus procedents de la recollida separada amb més pes van ser el paper i el cartó (26,7% del total), residus animals i vegetals (21,8%) i vidre (20,9%). Els residus arreplegats de manera fraccionada de paper i cartó van augmentar un 1,2% respecte de l’any anterior, els d’animals i vegetals un 5,8%, i els de vidre un 5,6%.

A Espanya, es van arreplegar 471 quilograms de residus per persona i any, xifra que suposa un 1% més que el 2015. 

 

Les estadístiques sobre la recollida i tractament de residus tenen com a principal objectiu la quantificació en unitats físiques dels residus urbans recollits i del tractament final, tant de residus urbans com no urbans. Així, coneixem la quantitat que correspon a cadascuna de les categories de residus considerades.

També et pot interessar

stats