Dos reclusos germans es fuguen de la presó madrilenya de Valdemoro

La Guàrdia Civil els atribueix més de 50 robatoris, la majoria en concessionaris de vehicles.

Un cartell indica la direcció a l'entrada de la Presó de Valdemoro
Un cartell indica la direcció a l'entrada de la Presó de Valdemoro / Centre Penitenciari Madrid III / Jesús Hellín (Europa Press)

Dos homes, germans, es van fugar aquest dissabte de la presó madrilenya de Valdemoro, després de forçar el pany d’un magatzem i serrar els barrots de la finestra, la qual cosa els va permetre saltar a l’exterior.

Es tracta de Jonathan i Miguel Ángel Muñiz Alcaide, coneguts “experts” en allunatges (sistema de robatori que consisteix a trencar els vidres dels aparadors de l'establiment on es vol entrar a robar mitjançant l'impacte produït pel xoc d'un automòbil) i a qui la Guàrdia Civil va atribuir el 2012 més de 50 delictes d’aquest tipus, la majoria en concessionaris de vehicles.

Segons fonts properes a la investigació, els dos germans van comptar amb la col·laboració d’un tercer pres per tal d’executar l’evasió. Tots tres van aconseguir saltar al perímetre exterior, però un d’ells va ser interceptat pels funcionaris i finalment detingut.

La Secretaria General d’Institucions Penitenciàries ha obert una investigació i revisa les càmeres de la presó per a aclarir les circumstàncies de la fuga. És la segona que es produeix en una presó de competència de l’administració central en els últims tres anys.

Jonathan Muñiz, conegut com El Piojo, liderava una banda de joves desarticulada al març de 2012 per la Guàrdia Civil i treballava també per a altres organitzacions dedicades principalment a robatoris de cotxes d’alta gamma.

També et pot interessar

stats