Recluses de Picassent creen la primera revista d'internes de la presó

Les 15 dones que participen en el projecte Impresas són responsables des de la redacció fins a la maquetació.

Recluses del centre penitenciari de Picassent que participen en la revista Impresas
Recluses del centre penitenciari de Picassent que participen en la revista Impresas

Un total de 15 dones recluses del centre penitenciari de Picassent han creat la primera revista editada íntegrament per internes d'aquesta presó després d’haver-se format en tallers amb periodistes.

Es tracta del projecte Impresas, que han posat en marxa un equip de professionals del periodisme i de l'àmbit social, i que inclou una sèrie de tallers teòrics i pràctics. Les participants són responsables de la totalitat de la publicació, des de la redacció fins a la maquetació. Pretenen generar un entorn creatiu dins d'aquesta presó.

Els tallers van començar a l'octubre i s'estendran fins al final de gener amb la intenció que la revista puga publicar-se el 8 de març, el Dia de la Dona. La distribució d'aquesta primera edició de la revista Impresas serà dins de l'àmbit penitenciari.

De les imatges incloses en aquesta revista s’encarregaran fotògrafs i il·lustradors professionals, que seran els seus ulls a l'exterior. Col·laboraran per a transmetre gràficament les idees que les dones decidisquen presentar sobre elles mateixes.

Un equip de dones sensibilitzades amb l'exclusió

El col·lectiu està format per un equip de dones sensibilitzades amb l'exclusió. Tenen com a objectiu generar un impacte social real a través de la cultura. La branca periodística del grup està integrada per la periodista Pilar Almenar, directora del projecte; la periodista especialitzada en igualtat, Laura Bellver, i la fotoperiodista Estrella Jover, coordinadora de continguts. En la branca social hi ha l'especialista en projectes socials Patricia Blanco, la psicòloga amb experiència en presons Rus Martínez i la terapeuta ocupacional Cristina López.

La presó de Picassent és la més gran d'Espanya i hi viuen prop de 2.400 persones, de les quals al voltant del 12% són dones.

També et pot interessar

stats