Reclamen a les Corts la retirada del premi a una defensora dels ventres de lloguer

Dones de fins a trenta associacions feministes s’adhereixen a un manifest contra el guardó a una representant de l’associació Son Nuestros Hijos.

Moment de l’acte de lliurament de premis
Moment de l’acte de lliurament de premis / Corts

Dones de fins a trenta associacions feministes s’han adherit a un manifest per a reclamar la retirada del premi que es va atorgar, divendres passat a les Corts, a Amparo Morell. La candidata, proposada pel grup de Ciutadans, és representant de l’associació en defensa dels ventres de lloguer Son Nuestros Hijos.

“No pot ser que una institució reconega a una persona que xoca amb els drets humans, com són els de les dones i les criatures”, ha manifestat Amàlia Alba Tarazona, presidenta de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, que ha presentat aquest dilluns el manifest en el registre d’entrada de la cambra.

Els guardons Les Corts de les Dones, atorgats per la Comissió d’Igualtat i Polítiques LGTBI, premia les dones i col·lectius que defensen la igualtat real entre homes i dones. Morell, presentada com a responsable del departament financer de l’empresa Anexa Logística, va aprofitar el discurs d’agraïment per a defensar la gestació subrogada, paraules que van provocar reaccions de rebuig en l’hemicicle.

També et pot interessar

stats