Reclamen que les agressions al col·lectiu infermer es consideren atemptat contra l'autoritat

“El col·lectiu sanitari d'infermeria és el que més violència pateix”, adverteixen des de Cecova.

Una infermera, en una imatge d'arxiu
Una infermera, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (Cecova) ha condemnat aquest dijous el presumpte intent d'agressió patit per dos infermers en un hospital de València i ha demanat que les agressions siguen considerades com un atemptat contra l'autoritat.

Els fets es van produir aquest passat dimarts, quan la Policia Nacional va detindre un home de 43 anys per presumptament amenaçar tres sanitaris quan visitava el seu germà en l'UCI d'un hospital. El sospitós va tractar d'agredir un treballador amb un bolígraf alhora que deia que era portaveu del virus de la sida, després d'intentar emportar-se les pertinences del malalt.

En un comunicat, el Cecova i els col·legis d'infermeria de València, Alacant i Castelló insten l'administració que complisca els protocols de seguretat per a evitar aquest tipus de situacions.

Al marge d'aquest intent, l'entitat vol que les agressions siguen considerades com a atemptat contra l'autoritat en compliment de la Llei 10/2014 de salut de la Comunitat Valenciana, impulsada per la Generalitat, “sense fer distincions sobre si el professional sanitari pertany a la sanitat pública o privada”.

“El col·lectiu sanitari d'infermeria és el que més insults, vexacions i violència física pateix, ja que és el primer que manté contacte amb els pacients”, han advertit des de l'organització.

També et pot interessar

stats