Reciclar als ecoparcs de l'àrea metropolitana de València reduirà el pagament de la taxa Tamer

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ultima una aplicació a través de la qual es bonificarà els usuaris que reciclen.

Reciclar als ecoparcs de l'àrea metropolitana de València reduirà el pagament de la taxa Tamer
Reciclar als ecoparcs de l'àrea metropolitana de València reduirà el pagament de la taxa Tamer

L'àrea metropolitana de València se sumarà d'ací a poc temps a la política d'incentius que ja gaudeixen altres ciutadans de la Comunitat Valenciana. L'Entitat Metropolitina per al Tractament de Residus (Emtre) ultima la informatització de la xarxa d'ecoparcs i té en fase de proves una aplicació que es descarregaran els usuaris que reciclen i a través de la qual rebran bonificacions en la taxa Tamer. Aquesta taxa es paga a l'àrea metropolitana de València juntament amb el rebut de l'aigua. Actualment ja estan bonificats 120.000 rebuts a la Comunitat Valenciana. Aquest nou sistema de bonificació estarà operatiu a principis de 2021.

El nou sistema informàtic permetrà a l'Emtre identificar les persones usuàries, registrar l'historial de visites als ecoparcs, la quantitat de residus portats a reciclar i aplicar directament el descompte. L'aplicació també inclourà l'horari dels ecoparcs o la ubicació dels ecoparcs mòbils, entre altra informació.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat aquest dilluns durant un acte amb el president de l'Emtre, Sergi Campillo, que el reciclatge als ecoparcs mòbils ha pujat un 20% malgrat els tres mesos de confinament. Mollà també ha destacat que la xarxa mòbil d'ecoparcs ha vist créixer en els últims anys la recollida de xicotets electrodomèstics, de 7.000 unitats el 2018 a 30.700 en 2020, és a dir, un 337% més, i la d'oli domèstic usat en un 125%.

També et pot interessar

stats