A la recerca del tresor, a la platja de Torreblanca

Més de 60 persones han participat en la recerca de tresors al parc natural del Prat de Cabanes-Torreblanca.

El joc de buscar tresors combina les tecnologies amb el coneixement i la protecció del medi ambient.

Els usos de les tecnologies són infinits. A la platja de Torreblanca, més de 60 persones han participat en la recerca de tresors amagats entre el paratge protegit del Prat de Cabanes-Torreblanca. Una activitat que combina la tecnologia, la protecció del medi ambient i la neteja de les platges en acabar la temporada d’estiu.

Durant unes hores, esta platja s’ha convertit en un espai pirata. Una illa del tresor del segle XXI. Més de 60 persones, entre mares, pares, xiquetes i xiquets buscaven objectes amagats.

Amb el GPS a la mà, Toni, conegut en este joc com a Penya69, els ha donat les coordenades. La  gent ha hagut de buscar els objectes mitjançant una aplicació mòbil. Descobrir-los ha sigut una aventura, sobretot per als més menuts. Toni comenta que entre els amagatalls es posen joguets, objectes quotidians, o fins i tot, en una ocasió es va haver de buscar una caixa de seguretat en un establiment.

La barreja d’aquesta activitat, que es coneix amb el nom de georecerca, és d’allò més original: conéixer la riquesa d’aquest parc natural, netejar la platja i endinsar-se en el joc en què s’usa l’última tecnologia. Elena Bort, una veïna de Torreblanca diu: “No és la primera vegada que ho faig. És molt divertit perquè passes una estona agradable amb la família i descobreixes la riquesa de la natura més pròxima”.

Buscar el tresor té un component didàctic: l’organització explica a la gent les característiques de la fauna i la flora d’esta zona humida, una de les més grans de la Comunitat Valenciana.

Però, com qualsevol joc, aquest també té normes. No es poden amagar objectes prop de carreteres o de zones de perill. 

Al final de l’activitat, ha guanyat la perícia infantil. Més de mitja hora buscant entre els matolls i un xiquet ha trobat el tresor.

També et pot interessar

stats